top of page

Cine este Dumnezeu- Who is God?Part 2


In this second part my father is expressing his conviction, in his own words and capacity, about the outcome of life without and with God.

Life, as I understand from his ideas and agree to a certain extent -I would use a different vocabulary and avoid the personification of an idea into a "He/God" - is a period of time when our consciousness, our spiritual being is inserted in this reality, containing so many difficulties and therefore possibilities , in order to stimulate growth and transformation.



Partea 2


Mai aud voci care spun- dacă există Dumnezeu - de ce admite el războaie, foamete , ciume, de ce suferă copii, care n-au nici un păcat.

Ce miopie și îngamfare, nu înțelegem oare, că toate astea sunt rezultatul abaterilor, a păcatelor noastre comune, a tuturor oamenilor, cei care au trăit și cei care suntem.


Dumnezeu, în nemărginită Sa înțelepciune și dragoste pentru creațiunea sa , ne-a creat oameni cu rațiune, simțuri, dar și cu o Vointa libera, după chipul si asemănarea Sa.

Nu ne-a făcut nu roboți , care actioneaza după un program prestabilit.


Ne lasă să culegem roada răzvrătiri noastre și ne-a lăsat în viața ca să alegem noi ce e bine și ce este rău. Că doar asta am dorit noi atunci cînd am nesocotit și ales să nu respectăm cerințele.



Pentru a ne sili să luăm alegerea corectă Dumnezeu ne judecă.


Prima faza a ei este judecată personală, cu toții simțim că ne mustra constiinta atunci cand comitem vreo faptă ce contravine cu cerințele lu. Acesta este gladul lui Dumnezeu. Și dacă ne judecam noi singuri El nu ne va mai judeca. Asta este este ceea ce numește el pocăință!

Să ne asumăm toate căderile alunecările, minciunele faptele dar chiar și Gândurile - care sunt semințele din care cresc ulterior faptele.

Să avem demnitatea de a ne umili și să facem totul cu putință pentru a nu le mai repeta.


În cazul cînd ignorăm aceasta prima faza, vine a doua, este ceea ce trăim acum - judecată consecințelor : evenimente nefaste, boli, condițiile de viață, fenomene meteo și calamități.

Dacă nu ne umilim și nu primim toate astea ca rezultatul, ca urmare a păcatelor noastre comune , omul va avea parte de a 3-a fază.Acesta este judecata finală, după moarte in fața tronului alb al lui Dumnezeu dar unde nu mai exista și varianta iertării.


Tocmai din acest motiv, acum fiind in viată, draga prietene, - fă alegerea corectă pentru ca să nu te întîlnești cu Dumnezeu ca judecător, alege să-l accepți ca mântuitor.


Pentru aceasta a venit în lume Isus Hristos. El a murit pentru iertarea păcatelor noastre cine acceptă jertfa lui, se pocăiește și trece de partea lui, trăiește în continuare conform voinței Lui, va fi iertat si capătă dreptul de a se numi copil al lui Dumnezeu, cu toate consecințele ce revin din asta.


Cu toții ne dorim o viata frumoasă , fericită, lipsită de suferințe și fără de sfârșit! E ceea ce ne promite Dumnezeu ! Și El nu este un om ca să mintă!

Prin uimitoarea frumusețe a creațiunii sale ce ne înconjoară, prin Cuvântul său, prin viața și moartea Domnului Isus Hristos


El ne dovedește asta, alege-L ca să trăiești! El este Calea , Adevărul și Viața.








Comentários


bottom of page