top of page

Cine este Dumnezeu- Who is God ?Part 1

I am proudly introducing a new author around here. My father (who is also one of the most interested readers!) accepted my invitation and he will be talking about things that make his soul tremble - about God, soul, love, the meaning of life.


Today we start with an essential question - Who is God? My father is writing in Romanian.



Dragă prietene,


care citești aceste rînduri, vreau sa te încurajez, ești pe calea cea bună dacă ai ajuns să-ți pui ACEASTĂ ÎNTREBARE .



Acesta înseamnă că explicațiile care ți le-au băgat, foarte stăruitor, în minte până acum , nu mai sunt suficiente. Prea multe lucruri nu se leagă și e din ce în ce e mai evident ca ori ceea ce se oferă este eronat ori noi oamenii nu înțelegem foarte multe.



Nu cred că aș putea spune ceva nou la această temă, pot să vorbesc în general - ceea ce cunosc oamenii- și în baza acestor cunoștințe sa iau atitudine.

Am crescut într-un stat totalitar comunist la acel moment. Totul îmi plăcea și eram gata chiar sa mor pentru idealurile și codul moral pe care ni le insuflau.

Am înțeles mai târziu că au fost preluate din Biblie. La nivel de teorie - bine și frumos, doar că conducători s-au dovedit a niste mincinoși, hoți și criminali.





Din istorie știm ca acum 2000 de ani toata lumea socotea anul 0 de la întemeierea lumii. Statul Israel și acum se consideră așa dar nouă ni se spunea că de acum două mii de ani a început era noastra, era moderna, fară să se specifice ca ea începe cu nașterea lui Isus Hristos.


Ni s-a insuflat pe toate căile și în toata lumea, în toate sursele de informatie de masă, că universul, materia lumea animala , vegetala , omul sunt un rod al hazardului, a întâmplării. S-a produs o explozie și spontan fără nici un motiv , timp de miliarde de ani materia s-a autoorganizat în tot ce vedem noi acum, inclusiv omul.

Fără a se spune că de fapt evolutionismul ca idee a apărut inițial în lucrarea lui C Darwin în 1859 , dezvoltându-se treptat în teorie, în prezent devenită dogma, religie.

De ce religie? Pentru că ea nu se bazează pe dovezi științifice ci ni se propune să credem că așa a fost.

Marii savanți ai lumi ca Pitagora, Platon, Aristotel, Ciceron De cart, Newton,Voltaire ,Franklin Lomonosov,Russo, Tolstoi, Dostojewskij, Mahatma Gandhi toți a fost convinși că există un Creator și lucrările lor au fost făcute avînd ca bază acest postulat.


Să fi greșit ei toți oare ?


Legile fundamentale, pe care se ține toată știința oamenilor- Legea conservării materiei spune că materia nu poate apărea sau dispărea fără urme ea doar se transforma. Dar cine a creat materia?

Legea entropiei spune că din momentul apariției totul merge în timp spre distrugere, spre haos. Afirmațiile acestor Legi contravin afirmațiilor evolutionistilor. .

Știința exactă spune că pentru orice efect vizibil sau invizibil există o cauză. Atunci cum se explica ceea ce susțin evolutionistilor - că printr-o explozie, prin haos, a apărut lumea înconjurătoare?

De ce atunci cînd ne referim la un ceas, computer, masina știm cu convingere că există și cel care le-a făcut dar cand vorbim de macrocosmos și micro lume, care sunt de mii de ori mai complicate și atat de fin echilibrate, conform evolutionistilor și acestea au apărut din nimic prin intermediul haosului ?


În toată lumea pe toate continentele există construcții, orașe întregi pentru care știința modernă nu le găsește explicație sau răspunsul la întrebarea- cine le-a construit și ce tehnologii au folosit? Nici acum, cu toate tehnologiile și tehnica existente ele nu pot fi reproduse.


Cum ni se spune că oamenii din antichitate erau niște primitivi, cu ciocane din piatră și dalta au făcut ei acele edificii?

Cine le-a construit ? Ni se aduc timid niște presupuneri cț cândva au fost pe pamant niște extratereștri care le-au făcut și au plecat. Nu este asta o aberație?


De ce nu se admite ceea ce spune Biblia că înainte de potop a existat pe pământ o etapă a istoriei omului cînd ei s-au lăsat conduși de îngerii căzuți, această civilizație care a ajuns în dezvoltare un nivel mult mai înalt ca noi, de la ei și sunt toate aceste construcții.


Arheologia necunoscută, subterana, scoate la iveala o multime de schelete ale oamenilor înalți de 3- 15 m, despre care amintește din nou Biblia. De ce se ascund aceste mostre ale istoriei noastre?

La fel este și cu himerele care au existat cândva pe pământ: centaurii, omul cu corpul de cal, sirenele omul cu corp de peste, oameni cu capul de caine... toate au fost rezultatul experimentelor genetice a generației înainte de potop.

Cu toate astea noi oamenii n-am învățat nimic și mergem înainte, pentru a călca din nou pe aceeasi greblă.


S-a ajuns la etapa când omul e perceput ca un animal slab dezvoltat și care necesită o îmbunătățire - prin implantarea diferitor microcipuri și altor inovații tehnologice, pentru că într-un final - corpul și conștiința sa se înglobeze într-o hologragrama, ca sa trăim veșnic!


Sună frumos, nu-i așa? La asta ne duce mandria și refuzul de a recunoaște ca suntem doar oameni, oameni creați de Dumnezeu dar căzuți în neascultare și răzvrătire față de Creator.


Și care este rezultatul?

O lume plină de ură, războaie, foame, haos si cu final tragic spre care ne mișcăm vertiginos.



Dar stați, mai există soluții, spun alți pseudo savanți -mergem spre alte planete, facem colonii pe Marte!

Dacă nu am putut trăi, administra , păstra pacea și armonia aici pe-acest pământ cu condiții optime pentru noi, ce vom face noi acolo pe un alt pământ dacă nu ne lepadam de ură, mânie ingamfare, prostie...nu vom ajunge oare la acces final?






Sfîrșit partea I

コメント


bottom of page