top of page

Cad merele! - Part 1

E arșiță și prăpăd afară.

Cu toate că e plină vară și temperaturile sunt ridicate, iată că ne surprind- gradina și dealurile care bucurau ochiul cu verdeață ieri azi se topesc ca o înghețată uitată pe masă.

Vara așteptată de mii de oameni ca un sezon de odihna si calatorii , timpul cînd mai uităm ușor de grija facturilor pentru încălzire și energie, vacanță pe la bunei ,vara cea care ne încălzea și ne alinta cu dulceata si abundența de fructele mult așteptate, se duce și ea în trecutul în care am vrea să ne întoarcem instantaneu.

Se pare că cineva are mare grijă să nu mai reușim să ne adaptam la iureșul evenimentelor și pe agenda mediilor apar noi și noi titluri de senzatie , explozive, înfricoșătoare și neintelese.

Se pare că se dorește să se schimbe totul, pînă și paradigma vieții pe pământ cineva ne vrea copleșiți , cufundati in aceste schimbări . Toată lumea a fost transformată în scenă de teatru - cu actori aleși pe sprânceană, politicieni, oameni greutate în lume, cu voci stridente zarvă mare chiar și acolo unde nu e cazul și cu scene tragice care captează totalmente spectatorul, spectatorul fiind întreaga populație a lumii.

De la cele eterne , cum sunt Dumnezeu, creațiunea Sa formată din milioane de specii , universul stelelor enigmatice și neexplorate încă , de la necesitatea perceperii dragostei ca element de neînlocuit pentru viața pe pamant , de la sensul aflării noastre aici, de la sensul suferintelor si necazurilor noastre pamantesti ni se impun fără mare jena și pregatire alte titluri de target- criză, război noua ordine mondială, război nuclear, incalzire globala,criza gazelor, criza alimentelor, foame...

Se dorește trecerea de buna voie sau forțată, perpetuarea dragostei în ura, din bărbați și femei în persoane transgenderi, de la famille la confiture de la pace în război continuu, din locuri de munca pentru oameni la roboți polițiști, roboți șoferi, roboți medici, dintr-un pamant pentru oameni în omul rob al pământului- mama a oamenilor în post -oameni, din popor la resurse umane, de la națiuni și țări la un singur sat global, de la I Hristos in antichrist.

Și o fac din ce în ce mai grotesc și dur, se grabesc, se grabesc fiind-ca ei știu ca le mai rămas puțin timp Dumnezeu a stabilit un timp erei omului răzvrătit , după ce a venit prima data ca sa salveze ce era pierdut , foarte curând va veni sa judece si sa dea fiecărui după fapte. Vine sfarsitul erei omului fără dumnezeu, vine toamna și strinsul roadei, griul va pus în hambare, pleava va fi arsa cu foc.

Cu cine ne asociem noi azi, vom lăsa să ni se spele creierii și vom vinde valorile noastre esentiale și eternitatea pentru cele pamantesti si pieritoare, cativa zeci de ani în pretinsul rai pământesc, ne vom vinde sufletul veșnic în favoarea confortului trupului nostru muribund. Nu cred că se merită.


De aceea , la îndemnul și cu permisiunea scupei mele gazde pe acest blog, dragi prieteni haideți sa revenim la ale noastre , la valorile noastre essentiale si eterne.

Fiecare avem datoria să îngrijim de noi si familia noastră, să păstrăm și înmulțim ce este bun și sfânt, să curățim mintea ,trupul si casa noastra de ce este rau inutil , periculos. Cei care-și văd rostul sau doar în cele pamantesti , acesta le va fi raiul.


Noi care vedem aici doar începutul vieții, avand parte de bune și de rele pe pamant, dacă ne vom păstra și valorifica inestimabilă comoara ce ne-o aduce Domnul I Hristos, vom trai și în eternitatea promisă de Dumnezeu Tatăl. Așa deci să recapitulam ABC -ul valorilor noastre si vom incepe cu un cuvint despre Tatal.

Tatăl întemeietorul, edificatorul și apărătorul, garantul și stâlpul familiei, eu voi vorbi despre tatăl meu.


Comments


bottom of page