top of page

Rînduri care te pun pe gînduri... (part 2)


Șirul acestor constatări poate fi prelungit, important este să deslușim ce ne spun ele.

La fel ca celelalte civilizații din trecut, omenirea din nou a ajuns în impas și este pe cale de a se sinucide. A-ți auzit probabil că se vorbește deja despre un posibil război nuclear !?

La noi permanent, sau cu regularitate, ceva se termina, explodează accidente la obiective atomice, nave spațiale, cad avioane, mor de foame milioane de oameni. De ce nu ne întrebăm, care este motivul lor, de ce nu vedem că toate problemele, accidentele, războaiele, bolile și chiar moartea – sunt doar urmari a morții noastre spirituale, noi am pierdut legatură cu Cel care ne-a dat viața și încă o mai menține.

Noi ne-am răzvrătit împotriva celui care ne-a creat, nu ne recunoaștem tîmpeniile, iar o grămăjoară de indivizi , își închipuie că sunt chiar ei Dumnezei și încearcă să redifinească totul- de la faptul ce este bine și ce este rău , cine trebuie sa traiasca și cine vor trebui sa fie exterminati , ce este omul și cum trebuie “îmbunătățit“.

Cine se mai îndoiește , că anume aceasta se întîmplă acum, îl invit să se gândească și să să-și răspundă sie însăși la următoarele întrebări:


-cum se explica , ca toate războaiele mondiale au izbucnit în Europa, care a fost preponderent creștin?

- de ce fascismul , comunismul , holocaustul tot de aici au apărut?

-de ce de la un timp încoace , popoarele țărilor preponderent creștine sunt într-o acută criza demografică si chiar risca să dispară ?.

-cum se explica ca de l începutul acestui secol în țările creștine a explodat așa fenomene ca narcomania,avortul copiilor , desfacerea casatoriilor, revolutia sexuala si a aparitia a diferitor orientari sexuale si de gender?

-de ce din sutele de religii , sunt persecutati sunt doar creștini?

- de ce dintre toate popoarele sunt pregatiti si s-au făcut și se mai fac încercări de a-I extermina total evreii?

- de ce de-a lungul istoriei , dintre toate cărțile sfinte sa luptat și se mai luptă doar cu Biblia?

Adevărul este ca inimile noastre sunt câmpul unde se duce un razboi spiritual , penru sufletele noastra nemuritoare. Dumnezeu Tatăl și-a semnat Cuvantul sau si a anunțat venirea împărăției Sale , dar mai apoi și diavolul și i - a semănat ura , mandrie , moarte Și oamenii seamănă si string roada care este buna si le este de folos, la restul se da foc. Foarte curand si Creatorul va veni să-și ia pe cei al Lui.

Oamenii au ajuns obsedați de plăceri, sex, bani și destrabalare. De indiferența față de Dumnezeu si cei din jur , de parcă nu vor muri niciodată si nu vor fi trași la socoteala.

În aceste condiții noi suntem chemați să recunoaștem și să onorăm adevăratele valori, să iubim oamenii, să consolidăm societatea, să facem tot ce-i posibil pentru lărgirea împărăției lui Dumnezeu. Pamantul ii primește pe toți, cerul doar pe cei care devin cetățeni ai cerului încă aici pe pămînt.

Și nimeni nu se va putea îndreptăți.


El ne-a înzestrat cu conștiința, discernamant și toate simțurile. Dacă vedem că oamenii sunt corupți și nestatornici, de ce ne încredem in ei?

Dacă vedem ca Cuvântul Său este adevărat , bun , neschimbat și aduce roade bune, de ce căutăm alte cai improvizate și imprevizibile?

Daca intelegem ce este bine pentru noi, de ce nu respectam aceleași doleanțe ale apropiatilor nostril? Logica intunericului este simplă-toți cei care nu sunt al lui Hristos , sunt al lui. Iata de ce a venit I Hristos pe pamit- ca să salveze ce era pierdut!

Și nu e destul să știi că este Un Dumnezeu și poate chiar să fii de-acord cu tot ce ne cere el, să te strădui să fii un om bun. Pentru a fi al lui e nevoie să ai relații personale cu EL!

Ca sa fie mai lesne de înteles, să ne închipuim că eu simpatizez un partid, sunt de-acord cu toată politica lui, le ascult la televizor programele, ii vorbesc de bine…voi fi eu în acest mod un membru al partidului? Fără a depune o cerere, fară a participa la adunarile lor, fără a îndeplini niște însărcinari ? Desigur ca nu!


La fel e si cu Imparatia cerurilor. Este nevoie de o rugaciune. Intră in odaița ta, închide ușa după tine și roaga-te Tatalui ceresc.

Dumnezeul nostru , care ai făcut cerurile și pamintul, te rog in numele preiubitului Tau fiu Isus care a devenit Mintuitorul nostru, venind in lume cu 2000 de ani in urma ca jertva de ispasire, in calitatea sa de Mintuitor , te rog sa ma ierti de pacatele mele!

I-ti multumim că ne iubești, că ne mintuești prin credința care o avem in Cristos , intră in inima mea și fă-mă copilul tău, schimbă-mi viața! Amin!

Oricine se apropie cu pocaință, sinceritate și este hotărît să traiască mai departe o viață curată- este primit și dacă e așa, deacum încolo sufletul tău ii aparține și El nu te va parasi niciodată!

Vă chem pe toți să acceptați acest lucru fiindcț miine se-ntoarce Stapinul și el va spune du-te sau vino! De ce sa pierdem totul, dacă putem cîștiga totul!


Comentarios


bottom of page