top of page

Oamenii construiesc un alt Turn Babel

Și Domnul a zis :


Iată ei sunt un singur popor și au aceeași limbă și iată de ce s-au apucat, acum nimic nu îi împiedica să facă tot ce și-au pus in gind .

Geneza 11.6

Ceva timp în urma hotărâsem să mă concentrez pe lucrurile bune și frumoase care se întîmplă in lumea noastra, căci sunt destule. Totuși evenimentele ce se desfășoară și repeziciunea cu care au loc ele nu te lasă sa te departezi prea mult.

Aud tot mai multe glasuri care afirmă că trăim o perioadă de tranziție și așa este.

Se afirmă că am pășit în postmodernism. Ca să înțelegem cu ce se mănâncă e bine să căutăm definitia modernismului care acum a tranzitat în postmodernism.

Modernismul - o mișcare culturală apărută la începutul sec. 20 când artiștii s-au revoltat împotriva tradițiilor academice și istorice care reflectau ideea de frumos și perfecțiune , promovând nonconformismul, diversitatea și absența regulelor. În sfera științelor sociale modernismul un current occidental bazat pe idolatrizarea rațiunii umane și optimism exagerat cu privire la schimbarea lumii în bine, oamenii fiind privită ca indivizi raționali.

Postmodernismul privește oamenii ca produs al culturii lor și neagă orice adevăr absolut și universal. Ca rezultat prin anii 70 a sec. trecut își are începutul mișcarea feminismului , a libertăților sexuale, identitatea de gen , relativitatea adevărurilor absolute- mutând astfel hotarul dintre public și privat. Teza principală a postmodernismului este negarea oricăror adevăruri absolute și afirmarea relativismului în toate. Adevărul devenind doar o chestie de gust și nicidecum o realitate obiectiva.

Și cred că nu întîmplator printe promotori acestui current sunt cei mai mulți dintre personalitățile care sunt în partea de sus a piramidei sociale și au o susținere media totală. Unul dintre ei Yuval Noah Harari , considerat autor de success a unor publicații, idei, cărți care le găsești lesne chiar și în librăriile din orășelul nostru.

El este consultantul principal al lui Klaus Schwab -directorul Forului Economic Internațional și autorul Marei Resetari și al marilor soluții la problemele arzătoare ale omenirii Harari este deseori citat și lăudat de catre New York Times, Stanford, MIT, , Silicon Valley , TED…, apreciat de catre Barack Obama , Zuckerberg, Bill Gates Ei bine , care sunt ideile lor atat de mult apreciate si mediatization? Harari afirma cu siguranta ca în curand știința va fi capabilă să reproducem corpurile și creierul uman fie ca ca rezultat a ingineriei genetice, fie prin conectarea lor computerul, ori chiar ca creatur total non organice cum ar fi AI. Ca foarte curand părinții vor putea procrea copii mai frumosi , atragatori ,inteligenți folosind aceste tehnologii. Aceste ideale sale sunt expuse in cartile sale Sapiens, Homo Deus. Mai mult ca atât, el afirmă că curand am putea sa-l intrecem chiar pe Dumnezeu , care a facut natura, lumea animala organica ei , savanții ajuns la posibilitatea de a crea o lume neorganica , care ar fi mai superioară și performantă.

Aceeași tema dezvaluita de un alt teoretician al viitorului nostru Jac Attali

Fost director al Băncii pentru Reconstructie și Dezvoltare Internațională.

Ei afirmă că pentru binele omenirii și a naturii a venit timpul să schimbăm legile, regulile de conducere a societății umane, a codului genetic al omului pentru ca sa devină mai responsabil, empatic, mai tolerant, istoria ne învață că omul trebuie sa devină un obiect care poate fi modificat conform cerințelor timpului. Știința va crea vaccinuri care vor proteja aceste schimbări, pentru a deveni mai rezistenți la viruși. Iar scopul final este de a crea niște entități artificiale , pornind de la codul genetic actual, descifrat de noi și tuturor lucrurilor ce constituie viața putem deveni nemuritori…

Interesant că acest Attali în perioada de după căderea URSS-ului s-a întâlnit și a conlucrat cu toți conducătorii de atunci Gorbaciov, Eltin Puțin.

I-mi amintesc și acum de un filmulet de pe NET de cativa ani în urmă, despre Putin care era la o întâlnire cu tinerii absolventii și le vorbea cu entuziasm – ca știință a ajuns la etapa când poate crea oameni servi , cu înclinațiile necesare cum ar fi oameni ostași, oameni savanți…

În acest context , să ne mai mirăm oare de pandemie , de războiul declanșat de Rusia? Pentru ei oamenii au devenit o povara de care trebue să se descotorosească, care le mananca resursele acestui pamant care-l stapanesc , ei socotindu-se dumnezei.

Mă întreb , de ce acești oameni , care conduc lumea sunt atat de ostili și agresivi față de cei care le-au asigurat toate bunurile pe care le au . Au toate bogățiile acestui pamant , i-si au asigurata bunăstarea lor și a urmașilor pentru totdeauna, de unde vine frica, frustrările lor, pentru ce urăsc ei oamenii, de ce vor sa ne extermine, ce le mai lipsește oare?

Mânat de acest gand , am răsfoit problemele , cercetările oamenilor de stiinta de la începutul sec.20 atunci cand își are începutul și postmodernismul și am dat de ceva informație care ar putea varsta putina lumina asupra acestei întrebări.

Experimentele etnologului Djon Calhoun . Acest cercetător a experimentat cum va influența densitatea populatiei de soareci asupra duratei vieții și reproducerii . El a creat un spațiu ideal pentru ei asigurându-le abundență de hrană și temperaturi confortabile. Si a plasat acolo 4 perechi de șoareci. Cum și era de așteptat , de la bun început populatia rozatoarelor a crescut exponențial, dar de la un moment anume s-a produs o schimbare radicală: soarecii s-au împărțit în caste-privegeliati și condamnați.

Agresiunii și proastelor tratamente au fost condamnați în special generațiile tinere. Privilegiații nu le permiteau să se mai înmulțească și prin comportament agresiv erau ținuți într-o zona anume, mai departe de cuiburile lor.

În ultima fază dintre privilegiați sa separat un grup și-a format o colonie care au fost numiți frumuseii. Care și-au schimbat totalmente comportamentul inițial. Ei nu mai manifestau interes fata de femeile, , nu mai căutau să-și apere teritoriul său puii și aveau tendința doar sa manance si sa isi ingrijeasca blanita, aveau inclinatii homosexuale, comportament agrasiv fara motiv.

Cu toată accesibilitatea hranii, femelele nu-și mai hraneau puii și-i omorau. In a 1780 zi a murit ultimul exemplar. Cercetătorul a repetat experimentul de 25 de ori! rezultatul s-a repetat de fiecare data. Acest experiment sub numele Univers 25 sa desfășurat în anii 1969- 1972.

Sau mai efectuat și alte experimente , modificând unele circumstanțe, în urma lor cercetătorii au evidențiat două tipuri de moarte.

Prima- moartea spirituala , cind populatia de soareci in condiții ireprosabile o parte din populatia tanara își pierde rolul din societate , devin agresivi și apatici , nu mai manifestă nici un interes afara de ei înșiși.

Dupa moartea spirituala , peste puțin timp vine si moartea fizică.

Trebui să mai fac o remarcă , că savanții materialisti deseori fac experimente pe populații de sobolani, porci si maimute. Ei le genetic si comportamental aproape de oameni.


Un alt experiment , de data asta cu oameni s-a produs în SUA în 1992 sub denumirea Biosfera 2.0 4 femei și 4 barbati cercetători, tineri și entuziaști au trăit timp de 2 ani într-un spațiu de cateva hectare, complet izolat și amenajat Țelul declarat a fost altul – sa studiezi efectul spațiilor restrânse asupra oamenilor, ca ulterior să folosească aceasta experienta pentru viitoarele colonii de pe alte planete.

Aici e de remarcat doar un rezultat vorbitor: după puțin timp participanții s-au imparti in doua grupe și s-au certat între ei așa ca nici după sfarsitul experimentului , n-au mai comunicat între ei.

Nu sunt nici psiholog nici cercetător și nici nu generalizez , dar din experiența mea de viață am făcut concluzia ca oamenii lupta între ei din lipsa de pace în propriul lor suflet.

Religia materialista și ideologiile lumii au crescut generații de oameni fără scrupule și valori spirituale care -și vad sensul si fericirea in viata doar în a mânca , bea, distra și reproduce, adică a-si satisface doar necesitățile primare, cele animalice! Oare nu asta se propaga în publicitate, filme, cărți , surse media?

Iată ce spune Dumnezeu despre oamenii care nu s-au străduit sa caute si sa pastreze in inima lor Adevărul |Romani !.29|.

Astfel au ajuns plini de orice fel de neleguire, curvie,de viclenie,de lacomie, derautate, plini de pizma, de ucidere,de ceartă,de înșelăciune,porniri răutăcioase,sunt soptitori, barfitori, uratori de Dumnezeu ,obraznici,trufași,laudarosi,nascocitori de rele,...fără dragoste firească,neinduplecati,fără milă. Și nu doar ca ei fac asemenea lucruri și știu hotărîrea Lui Dumnezeu ca sunt vrednici de moarte, dar și găsesc de buni pe cei ce le comit.

Priviti doar în jur , asculți știrile, internetul- oare nu asta e adevarul, nu asta e lumea în care trăim?



Oamenii, lumea asta va muri nu pentru că e păcătoasă și comitete nelegiuiri , dar pentru că nu le recunoaște și nu vine la pocăință, cu buna știința sau din ignoranță. I. Hristos este Pacea adevărată și nu există alta.


Comentarios


bottom of page